Double Voiced

Rebecca Jane Arthur, Chloë Delanghe, Eva Giolo, Christina Stuhlberger

08.09.23 — 07.01.24

Groepstentoonstelling

Samengesteld door Auguste Orts & Kunsthal Extra City

Double Voiced brengt het audiovisueel werk van vier kunstenaars samen in een gedeelde scenografie. Centraal in hun werk staat de observatie van mensen, plaatsen en gewoonten. De tentoonstelling bevraagt hoe zelfbeelden en identiteit worden uitgevoerd en geconstrueerd, en kijkt naar de alledaagse gewoonten en objecten die deze beelden definiëren. Ze betreedt zowel de huiselijke ruimte als landschappen, luistert naar de menselijke stem en de natuur en koestert vrouwelijke rolmodellen. De werken van de kunstenaars vormen samen een collectief patchwork van stemmen. Elke protagonist wordt hierdoor afzonderlijk versterkt en sociaal en politiek geactiveerd.

Zoals de vier kunstenaars elkaar ondersteunen binnen hun gedeeld productie-en distibutieplatform, elephy, resoneren hun werken met elkaar wanneer ze worden gepresenteerd in één ruimte. Ze delen een fascinatie voor de materialiteit van film en de tactiliteit van geluid, wat bijdraagt aan de zintuigelijke atmosfeer die de tentoonstellingsruimte kleurt. De speelse, veelzijdige scenografie nodigt je uit om hun individuele artistieke praktijken te ontdekken en de onderlinge inhoudelijke verbanden te verkennen.

__

We zijn blij te kunnen melden dat de tentoonstelling Double Voiced wordt verlengd tot 7 januari 2024.

Double Voiced is een coproductie van Kunsthal Extra City en CON10UR. De Contour Biennale voor Bewegend Beeld in Mechelen is toe aan de tiende editie en begeeft zich voor het eerst buiten haar stadsgrenzen.

Scenografie: Yuichiro Onuma

__

Met de genereuze ondersteuning van:

Stad Antwerpen, Vlaanderen, SD Worx, Auguste Orts, Elephy, Nona Kunstencentrum, LUCA School of Arts, KASK & Conservatorium, CON10UR

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Ploegstraat 23