The Image Generator VI

29.09.2023 — 30.09.2023 Festival

Georganiseerd door Platform 0090, Kunsthal Extra City, Kunst/Werk, GRIP, MORPHO, Nona/Contour, SoAp, Moussem, C-TAKT

The Image Generator is een site-specific tweedaagse happening die het raakvlak tussen beeldende kunst, geluidskunst en performance onderzoekt. De zesde editie verwelkomt twintig kunstenaars en negen organisaties die de tentoonstellingen en ruimtes van Kunsthal Extra City en MORPHO zullen overnemen. Bereid je voor op een levendige ontmoeting met interactieve installaties, performatieve interventies, videowerken, hedendaagse dans, collectieve lezingen en soundscapes. Dit alles in een voormalig Dominicaans klooster in het hart van Antwerpen, België.

The Image Generator wil een rijke voedingsbodem bieden voor nieuwe en grensverleggende kunstvormen, maar stimuleert ook een meer directe en wederzijdse uitwisseling tussen publiek, kunstenaar en omgeving. Wij geloven dat vanuit deze interactie een enorm potentieel aan nieuwe beelden en perspectieven kan ontstaan, wat leidt tot een zintuiglijke dialoog en een manier om onze meest vluchtige intuïties te delen.

We nodigen je uit om je eigen verbeelding te komen genereren.

Meer info & programma: www.image-generator.be

__

The Image Generator werd in 2015 geïnitieerd door Platform 0090, Kunsthal Extra City, Lokaal 01 en Kunst/Werk, die eenzelfde gebouw deelden in Antwerpen, België. Vanaf dit jaar 'imagenereren' we samen met bijkomende partners die elk hun eigen ideeën meebrengen. Dit niet-hiërarchische initiatief werd geïnspireerd door de kortfilm Detour de force (2014), een fascinerend videoportret van Rebecca Baron over 'thoughtographer' Ted Serios, die in de jaren zestig opzien baarde met zijn vermeende psychische vermogen om honderden polaroidbeelden vanuit zijn gedachten te produceren.

__

Met de genereuze ondersteuning van:

Vlaanderen, Stad Antwerpen, District Antwerpen, Nationale Loterij & SD Worx

The Group 13.05.2023—08.10.2023

Zomer in de Kloostertuin 28.07.2023—30.09.2023

Double Voiced 08.09.2023—07.01.2024