Kunsthal Extra City is dé referentie voor alternatieve vormen van hedendaagse beeldende kunst binnen het niet-commerciële kunstenlandschap. In de ongebruikelijke setting van de voormalige Dominicanenkerk tonen we kunst met maatschappelijke relevantie. We reiken de hand aan geëngageerde kunstenaars, culturele spelers, sociale organisaties en buurtbewoners om de Kunsthal samen vorm te geven.

Kunst aanschouwen is geraakt worden en op een andere manier naar de wereld kijken. Kunstenaars bieden je daarbij een ander perspectief: ze zoeken onbekende wegen op, zorgen voor verwondering of zijn gevoelig voor maatschappelijke veranderingen. Hedendaagse kunst maakt wat leeft in de maatschappij op een creatieve manier zichtbaar en bespreekbaar. Wij geloven dat deze kunst belangrijk is en kan werken als katalysator voor maatschappelijk engagement.

Waarden

Kunsthal Extra City:

1. is geëngageerd: de prikkelende programmatie vertrekt van relevante en actuele thema’s in de samenleving van vandaag. Inclusiviteit, diversiteit en gelijkwaardigheid zijn onze speerpunten.

2. is genereus: ten opzichte van kunstenaars stellen we ons open, oprecht en verantwoordelijk op. Voor het publiek wil Kunsthal Extra City een ongedwongen plek zijn waar mensen graag komen en zich welkom voelen. Met ons kleine team gaan we voor de persoonlijke aanpak.

3. is respectvol: in onze partnerships streven we naar duurzame en transparante samenwerkingen vanuit een wederzijdse synergie. Als organisatie willen we een veilige, open en inclusieve (werk)omgeving creëren met ruimte voor inspraak.

4. is naïef, als een rotsvast geloof in verandering en een weigering om mee te stappen in cynisme, maar ook als houding om dingen te durven uitproberen, en verwondering en schoonheid toe te laten.