Rehearsal for future conversations

19.10.2023, 10:00 — 16:00 Workshop

In Double Voiced luistert elephy naar de menselijke stem. De stem, een manifestatie van de eigenheid van de spreker, resoneert in wederkerige communicatie met andere stemmen en versterkt door collectiviteit. Deze workshop brengt kunstenaars, denkers en beoefenaars samen die werken met de stem in verschillende vormen.

Engels gesproken, € 15 (incl. lunch),
Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer tijdig via deze link.


HET PROGRAMMA

 • 10:00 elephy - Verwelkoming en introductieronde
 • 10:15 Sonia Pastecchia - Breathing and Speaking with Intention I

  Filmmaker en stemcoach Sonia Pastecchia toont ons spelenderwijs aan dat stem ademhaling is. Door middel van eenvoudige oefeningen, ontleend aan zang- en podiumexpressietechnieken, zullen we zien dat intentie betekenis geeft aan woorden. De eerste sessie richt zich op onze ademhaling en het geluid dat deze voortbrengt. De tweede sessie tegen het einde van de dag richt zich op het werken met intenties: wat is de emotionele realiteit die verborgen zit in de woorden die gesproken worden?
 • 10:45 Gezamenlijke lezing uit verschillende teksten geselecteerd door elephy

  Adriana Cavarero: For More Than One Voice – Towards a Philosophy of Vocal Expression
  Clara Schulman: Chicanes
 • 11:15 Pauze

 • 11:30 Maggessi/Morusiewicz- Wormholes

  Maggessi/Morusiewicz, een in Wenen gevestigd duo van onderzoekende kunstenaars, presenteren hun praktijk die momenteel is opgebouwd rond twee parallel lopende sleutelwoorden: "wormgaten" en "archieven". De kunstenaars nodigen het publiek uit om een polyvocaal portaal van invloed binnen te stappen, waarbij ze navigeren langs clusters van filmgebaseerde referenties aan sci-fi, pre-AIDS gay-art porno en archieven van vrouwenfilms.
 • 12:00 Mona Hedayati - Human vs. Machine Logic: Constructing Affectivity beyond Voice

  De Iraans-Canadese kunstenares Mona Hedayati vertrekt vanuit haar interdisciplinaire praktijk om haar artistieke strategie uiteen te zetten van het deconstrueren van de stem door middel van geluidsopnames die geïntegreerd zijn in performatieve stukken. Hedayati zal zich verdiepen in de codes van affective-embodied sensor-to-sound performances die als doel hebben de zintuigen aan te spreken in plaats van de logische werking van beeld en taal om de onuitsprekelijkheid van haar doorleefde ervaring van migratie en ballingschap te communiceren.
 • 12:30 Lunchpauze voor alle deelnemers verzorgd door quitapena

 • 14:00 Laszlo Umbreit - How to record voice

  Geluidsontwerper en muzikant Laszlo Umbreit spreekt over voorwaarden, overwegingen en technieken bij het opnemen van stemgeluid voor film en voorstellingen. Hoe beïnvloeden opnameapparatuur, microfoons en opslagmedia, postproductie- en afspeelsituaties de vorm en de publiekservaring van de stem en hoe houden we rekening met de technische impact in het artistieke proces?
 • 14:45 Sonia Pastecchia - Breathing and Speaking with Intention II
 • 15:00 elephy - Artist talk en gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling Double Voiced

__

Met o.a. Sonia Pastecchia (stemcoach), Laszlo Umbreit (geluidstechnicus), Maggessi/Morusiewicz (kunstenaars) & elephy

Deze workshop werd mogelijk gemaakt door elephy met de steun van Kunsthal Extra City, LUCA School of Arts, Sint Lucas Antwerp, en SOFAM in het kader van CON10UR.

Taal Engels

Prijs € 15

Locatie MORPHO - Refter , Ploegstraat 25, 2018 Antwerpen

Double Voiced 08.09.2023—07.01.2024