Unrealestate

een kortfilm programma in het kader van 'Family Fictions'

07.11.2019, 19:30 — 22:00 

Samengesteld door Rob Jacobs & Anne Reijniers

De kortfilms die voor dit programma werden geselecteerd, reflecteren elk op hun manier over concepten als familie, thuis en erbij horen. De cineasten realiseerden de films over en met hun dichte familie en “peers”.

__________________________________

‘Polyglot’, door Amelia Umuhire
webseries (2015), 3 afleveringen, totaal 28’

De Rwandees-Duitse cineaste Amelia Umuhire werkte samen met haar zus en hechte vrienden aan deze fictieve webserie over het leven van jonge zwarte kunstenaars in Europa. De serie speelt zich af in Berlijn en Londen en belicht ideeën over thuis, familie en identiteit, in een almaar vijandiger wordende omgeving.

- 'Polyglot', aflevering 1, 'The Bewerbungsgespräch' (5')
Dichtster/rapper/actrice Babiche Papaya is op zoek naar een betaalbare woning in Berlijn.

- 'Polyglot', aflevering 2, 'Le mal du Pays' (10')
Het is die tijd van het jaar waarop je je realiseert dat je niet genoeg geld hebt om je ticket naar je thuisland te betalen.... In plaats daarvan laat je je haar doen.

- 'Polyglot', aflevering 3, 'Mijn eigen' (13')
In de derde aflevering volgen we Roger nadat hij een teleurstellend telefoontje heeft gekregen. Door middel van kunst vinden hij en zijn zus in Berlijn een manier om zich uit te drukken en creëren ze een schuilplaats voor de buitenwereld.

__________________________________

‘Unreal Estate the Movie’ , door Ksenia Galiaeva
film in ontwikkeling, 30’

+ GESPREK met Ksenia Galiaeva

"Al twintig jaar maak ik foto’s van mijn ouders in een paradijselijke omgeving van ons Russische zomerhuis in een poging om mijn eigen geheugen en onze familiegeschiedenis te beïnvloeden. Door hun hoge leeftijd voel ik nu acuut de nood om ze te zien blijven bewegen.
Geschiedenis wordt beïnvloed door het overgebleven beeld. Herinneringen veranderen door herhaling en nemen haast mythische proporties aan. Perceptie is gekleurd door ervaringen maar heeft ook de macht om veranderingen in het geheugen aan te brengen. De film zal gaan over de fragiliteit van een tijdelijke situatie die met alle levendigheid en humor ontkend wordt; over de zichtbare synchronisatie van de personages met hun omgeving, een eigen tijdstructuur van een zomer dag op een buitenhuis – de tijd die eindeloos lijkt en zichzelf herhaald; hoe objecten en handelingen betekenis beginnen te krijgen, uit proportie kunnen groeien en metaforen worden; rollen die de personages vrijwillig en met plezier en dankbaarheid op zich nemen; wishful thinking en ‘nostalgie naar de toekomst’ – dingen veilig willen stellen ondanks het besef dat het onmogelijk is."
– Ksenia Galiaeva

_________________________________________

Praktische informatie
Ticket: 5 / 3 / 1 / 0 euro (check hier de tarieven)
De tentoonstellingen 'Family Fictions', 'Sol Calero. ISLA' en 'Gerard Herman & Sine Van Menxel' blijven geopend tussen 18:00 en 19:30, welkom!
Als je in ons Extra Fika Café wil eten, kan je best even reserveren.

Taal Engels

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Family Fictions 14.09.2019—08.12.2019