CCQO/ARIA: Ancestral Clouds Ancestral Claims

27.06.2024, 14:30 — 18:00 Vertoning + gesprek

Georganiseerd door CCQO/ARIA in samenwerking met Kunsthal Extra City, de Beursschouwburg en DE SINGEL

Ancestral Clouds Ancestral Claims is de eerste tentoonstelling van Arjuna Neuman en Denise Ferreira da Silva in België. In 2016 begonnen ze samen te werken aan Elemental Cinema, een serie films die de basiselementen van onze wereld – aarde, lucht, water en vuur – als uitgangspunt nemen. Met deze films stellen zij het dominante, westerse perspectief op kennis van zowel het menselijke als het niet-menselijke in vraag. Hun ethisch-esthetische visie richt zich op systemische structuren van kolonialisme, kapitalisme en imperiale onrechtvaardigheid. De tentoonstelling in Kunsthal Extra City brengt een aantal van hun veelgeprezen filmwerken samen, zoals Serpent Rain (2016) en 4 Waters – Deep Implicancy (2018). Centraal is hun nieuwste en meest ambitieuze film tot nu toe, Ancestral Clouds Ancestral Claims (2023).

Op 27 juni om 14.30 uur organiseren CCQO en ARIA een lezing en seminar met Neuman en Ferreira. Iedereen is van harte welkom!

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Locatie: Kunsthal Extra City
  • Screening van Ancestral Clouds Ancestral Claims ('50)
  • Presentaties van: Annelies de Vet, Ilaria De Luppo en Kayah George
  • Panelgesprek met Denise Ferreira da Silva en Arjuna Neuman over ecologie, ecocide en kolonialisme gemodereerd door Katrien Reist
  • Gratis inkom, registreer je hier!

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Ancestral Clouds Ancestral Claims 11.05.2024—15.09.2024