Antwerp queer arts festival

05.08 — 27.08.23

Groepstentoonstelling

Samengesteld door Antwerp Queer Arts Festival

Deelnemende kunstenaars Marijn Kuijper, Alexandra Fraser, Nina Van Denbempt & Sarjon Azouz

Antwerp Queer Arts Festival is een multidisciplinair kunstenfestival dat gender en seksuele diversiteit thematiseert. De afgelopen 9 jaar programmeerde het festival zowel lokale artiesten als internationaal talent binnen een verscheidenheid aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, performance... Ze werken met open oproep en hebben een bijzondere interesse voor nieuw queer talent.

AQAF is meer dan een kunstenfestival. In samenwerking met de academische wereld en activisten, creëert het een ruimte en een platform voor mensen om zich uit te drukken en anderen te ontmoeten. AQAF is een grassroots initiatief. Het is afhankelijk van de steun van de gemeenschap om de ruimte en vertegenwoordiging te creëren die we nodig hebben. Je ticketaankoop of donaties steunen direct queer performers.

Als onderdeel van het 2023 programma presenteert het festival een tentoonstelling bij Kunsthal Extra City en MORPHO. Hier worden alle deelnemende beeldende kunstenaars samengebracht in een eclectische groepstentoonstelling. Tijdens de openingsavond op vrijdag 4 augustus zijn er live performances van Sarjon Azouz om 20:02 en van speciale gast Krysztof Leon Dziemaszkiewicz om 21:27. Dziemaszkiewicz is de protagonist van de documentaire LEON, die te zien is op zondag 6 augustus in De Cinema.

Locatie Kunsthal Extra City & MORPHO, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen