Shorts for World Peace (summer edition)

Performance & kortfilmavond met Take Over Collective

25.08.2023, 20:00 — 23:00 Film & performance

Georganiseerd door Take Over Collective

Op vrijdag 25 augustus organiseert Take Over Collective een speciale zomereditie van hun kortfilmreeks "Shorts for World Peace". Sluit om 20 uur aan voor een gezellige filmavond met een uitzonderlijke selectie van internationale kortfilms.

Trentebisous opent de avond en zet de toon met haar intieme performance "the one moves, the other doesn't", waarin ze taal gebruikt als choreografisch hulpmiddel. Zowel haar geschreven choreografie als de kortfilms verkennen gevoelens van thuis en familie op unieke manieren.

Cheries (Uogos) van Vytautas Katkus, Litouwen, 2022

Een pas gepensioneerde vader nodigt zijn zoon uit om hem te helpen met het plukken van kersen in de tuin. De vader heeft echter geen haast met de kersenpluk, maar wil vooral bijpraten met zijn zoon. De kersen blijven op de achtergrond.

The Bayview van Daniel Cook, Schotland, 2021

Aan de noordoostkust van Schotland heeft een bijzondere familie het voorheen vervallen Bayview hotel omgetoverd tot een toevluchtsoord voor internationale vissers wanneer ze aan land komen. Deze film geeft een kijkje in dit onwaarschijnlijke huis en de kortstondige gasten die er langskomen.

Sur la tombe de mon père / On my father's grave, Jawahine Zentar, Marokko 2022

Een auto rijdt naar een Marokkaans dorp. Aan boord zitten Maïne en haar familie rond de kist van haar vader. Morgen zullen de mannen hem begraven en de vrouwen thuis wachten. Maar het jonge meisje ziet het somber in en is van plan met haar vader mee te gaan naar zijn laatste rustplaats.


Take Over is een jong en fris collectief dat het levenslicht zag toen de Antwerpse academiestudenten Sarah, Rafa, Cecile en Misha op school besloten om een collectief op te richten. Take Over is van mening dat kunststudenten ruimte en platform verdienen buiten de muren van hun stoffige instituten en vond er daarom niet beter op dan op gezette tijden een kunstinstelling over te nemen en de ruimtes daar te vullen. (Bron: Het Bos)


PRAKTISCHE INFORMATIE

↳ Vrijdag 25 augustus van 19:00 tot 23:00

↳ Performance & filmvertoningen van 20:00 tot 21:30

↳ In de kapel van Kunsthal Extra City

↳ Bar is doorlopend open

↳ Reservering is niet vereist maar wees op tijd

↳ Gratis toegang met je Kunsthal Extra City ticket, te koop bij de receptie

↳ Taal: Engelse ondertitelingTaal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 28.07.2023—30.09.2023