P.A.D + Y door Mamaza

Dansperformance

20.01.2012 — 21.01.2012 Gastproject

Extra City heeft een dubbel programma van locatiegerichte dansperformances te gast, gepresenteerd door DeSingel International Arts Campus. Mamaza is een driepersoonsensemble dat bestaat uit Fabrice Mazliah, Ioannis Mandafounis en May Zarhy, die elkaar ontmoetten als lid van de Forsythe Company. In 2009 is hun samenwerking ontstaan. Alle drie geloven ze dat samenwerken sterker maakt en dat ideeën delen cruciaal is voor elke vorm van creatie. Hun performances gaan altijd over perceptie en de zintuigen. Over de relatie tussen zien, voelen en horen en al de nuances tussenin. Mamaza besloot om in Extra City twee projecten te presenteren, P.A.D. en Y, om zo de conventies van het kijken te neer te halen.

Fabrice Mazliah, Ioannis Mandafounis en May Zarhy baseren hun werk op een nauwe relatie tussen choreograaf en performer. Ze streven het ideaal na van de bewuste performer, die verantwoordelijk is voor zijn of haar performance. Meer nog, ze hopen deze verantwoordelijkheid te delen met het publiek. Inderdaad, van de leden van het publiek wordt verwacht dat zij actieve observators zijn, die niet enkel toekijken maar ook in vraag stellen.

In P.A.D., een duet met Fabrice Mazliah en Ioannis Mandafounis, kom je van dichtbij in aanraking met de actie. Het publiek zit langs de vier zijden van een houten kubus, in een kleine arena in het midden word je door Mazliah en Mandafounis opgewacht. Hun relatie is onduidelijk. Zijn ze partners, vijanden of vreemden? Het gebeuren brengt je uit evenwicht, verwart en beweegt je. P.A.D. is een experiment in geslotenheid en intimiteit.

In Y sta je simpelweg even dicht bij de artiest. In feite stap je virtueel in May Zarhy’s schoenen. Of liever in haar hoofd. Ze praat over het hoe en waarom van artistieke creatie. Wat is creativiteit? Wat is de fundamentele drijfveer erachter? Deze persoonlijke monoloog brengt je tot een breed veld van mogelijkheden, manieren van denken en vragen. Y is een reflectie over het intellectuele en het sensuele en omhult bijgevolg het het volledige kunstenveld, niet enkel dat van de dans.

Vrijdag 20.01.2012 | 20:00 – 22:00

Zaterdag 21.01.2012 | 18:00 – 20:00 | 21:00 – 23:00

Tickets via DeSingel

www.mamaza.net

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen