Opening New Lovin (David Bernstein) & Myopic View (Melissa Gordon)

26.01.2024, 18:00 — 00:00 Opening

Kunsthal Extra City zet 2024 in met een dubbele opening tijdens de eerste BORGER Nocturne van het jaar! Op vrijdag 26 januari start de performance tentoonstelling 'New Lovin' van David Bernstein en onthullen we in het project 'Periphery' een nieuw werk van Melissa Gordon. We nodigen je van harte uit om vanaf 18 uur het werk van beide kunstenaars te komen ontdekken. De avond sluiten we af met een dj-set van Thomas wiens stijl gekenmerkt wordt door "deep feelings and occasional disco dwellings".


New Lovin: een performance tentoonstelling van David Bernstein

'New Lovin' is de eerste performatieve tentoonstelling van David Bernstein in een kunstinstelling in België, gecureerd door Dagmar Dirkx. Het brengt drie verhaallijnen samen waarin menselijke verlangens naar dominantie en onderwerping de rode draad vormen. Aan de hand van objecten zoals een blinddoek, stukken watermeloen en een pizza onderzoekt de kunstenaar hoe machtsverhoudingen worden gesymboliseerd.

Tijdens meer dan 30 geplande performances activeert en onthult Bernstein de tentoongestelde objecten. Zo benadrukt hij het belang van fysieke nabijheid, rituelen en storytelling. Wie zich wil laten meevoeren naar New Lovin, boekt daarom best een plekje voor één van de performances. Ter gelegenheid van de opening brengt de kunstenaar alvast 4 performances (om 18u, 19u, 20u en 21u). De performances zijn Engelstalig en duren ongeveer 30 minuten. De plaatsen zijn beperkt tot 10 personen per slot, reserveer dus tijdig.


Myopic View: een nieuw kunstwerk van Melissa Gordon in 'Periphery'

'Periphery' krijgt er een nieuw werk bij! De semi-permanente tentoonstelling met site-specifieke kunstwerken breidt vanaf vrijdag 26 januari uit met Myopic View (2024). De installatie van de internationaal gerenomeerde artiest Melissa Gordon wordt getoond op een plek in de kerk die voordien niet toegankelijk was voor het publiek. Het is het eerste nieuwe werk dat sinds de start van het project in 2021 aan de collectie wordt toegevoegd.

De onthulling van Myopic View wordt op vrijdagavond ook gevierd met de lancering van Gordon's boek Vital Signs (2023) om 20:30 u. De monografrische overzichtspublicatie bundelt teksten van de kunstenares over de rol en het gedrag van gebaren in haar schilderpraktijk. Tijdens de presentatie zal Gordon een passage voorlezen en in gesprek gaan met curator Zuzanna Rachowska.

__________

HET PROGRAMMA

  • 18:00: publieke opening en eerste performance van David Bernstein
  • 19:00: Performance van David Bernstein
  • 20:00: Performance van David Bernstein
  • 20:30: Book launch Melissa Gordon - Vital Signs (2023) met een korte Q&A -sessie gemodereerd door Zuzanna Rachowska
  • 21:00: Performance van David Bernstein
  • 21:30: DJ set van Thomas

Gratis inkom

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

New Lovin 27.01.2024—12.05.2024