Made in Berchem

Bezoek Kunsthal Extra City, Extra Fika Café, Platform 0090 en Kunst/Werk

06.05.2018, 11:00 — 18:00 

Er beweegt iets in Berchem. In het straatbeeld duiken steeds meer artistieke en creatieve plekken op: kleine grafische bureaus, verborgen galerijtjes, meubelwerkplaatsen, dansstudio’s… Made in Berchem zet deze plekken letterlijk op de kaart! Download hier de informatiebrochure

______________________________________________________

Wat is er tijdens Made in Berchem te doen in de gebouwen van de voormalige Wasserij Goossens?

______________________________________________________

Kunsthal Extra City

Doorlopend
Tentoonstelling ‘Eating Each Other’
West-Europese steden zijn een lappendeken van minderheden geworden. Toch overheersen nog steeds de westerse, ‘verlichte’ waarden. Als mogelijk instrument van verzet tegen een allesverslindende liberale ideologie, presenteert Eating Each Other de strategie van de ‘re-appropriatie’: dominante denk- en gedragspatronen worden vermengd met eigen kennis, gebruiken en rituelen, waardoor hiervan geheel nieuwe vormen kunnen ontstaan.

14:00-15:00
Rondleiding door ‘Eating Each Other’
Gratis, maar gelieve aan te melden via [email protected]

______________________________________________________

Extra Fika Café

Doorlopend
Extra Fika Eetcafé vind je in Kunsthal Extra City, in de imposante gebouwen van wat ooit Wasserij Goossens was. Een inspirerende plek om lekker te tafelen of te keuvelen bij een stuk taart. Een eerlijke keuken van in de tuin tot op het bord. Pure ingrediënten, een tikkeltje durf en zonder kapsones. Graag met producten van hier bij ons, maar gebeten door smaken uit heel de wereld.

10:00-14:00
Brunch: te gek buffet voor groot en klein, met een variatie aan vegetarische gerechten (hartig & zoet).
Reserveren is aan te raden, klik hier voor meer informatie.

______________________________________________________

Platform 0090

Platform 0090 heeft haar kantoren in de voormalige Wasserij Goossens. Het is een duurzaam internationaal platform, een werkplaats en draaischijf voor onderzoek, creatie, residentie, productie en presentatie van transdisciplinaire kunst met aandacht voor tussenruimtes en hibriditeit.

Doorlopend
Tijdens Made in Berchem presenteert Platform 0090 in de Wintertuin van Kunsthal Extra City haar beeldende kunstluik, met werk van Leyla Aydoslu, Meryem Bayram & Guy Rombouts, Adrien Tirtiaux, David Bergé en Erki De Vries. Aan de hand van videofragmenten en publicaties wordt de geschiedenis van Platform 0090 belicht.

Klik hier voor meer informarie over Platform 0090

______________________________________________________

Kunst/Werk

Ook Kunst/Werk heeft haar kantoren in de voormalige Wasserij Goossens. Kunst/Werk is een organisatie voor dans en belichaamt een professionele én menselijke ruimte waarin verschillende danspraktijken zich kunnen ontwikkelen. Het oeuvre van choreograaf Marc Vanrunxt staat hierbij centraal met hedendaagse danscreaties, performances en research.

Doorlopend
Kunst/Werk presenteert tijdens Made in Berchem in de Wintertuin van Kunsthal Extra City de scenografie van ‘Prototype’, een dansvoorstelling van Marc Vanrunxt uit 2017. In deze choreografie met Georgia Vardarou, Peter Savel, Lise Vachon en Igor Shyshko werd er gedanst op de elektronische muziek van pionier Lucien Goethals & Daniel Vanverre. Beeldend kunstenaar Koenraad Dedobbeleer ontwierp het scènebeeld. Deze vijf felgekleurde objecten zijn nu de enige tastbare restanten van de danscreatie ‘Prototype’.

Klik hier voor meer informatie over Kunst/Werk

______________________________________________________

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen