Plantweekend

In gesprek met Ama Koranteng-Kumi

03.04.2022, 15:00 — 17:00 Gesprek

Tijdens de wekelijkse activering van de installatie Carbon in de kloostertuin worden er af en toe informele ontmoetingen geprogrammeerd. We keren zo terug naar een van de eerste functies van vuur, namelijk die van instrument voor sociale interactie.

Zondag 3 april om 15:00 ontvangen we Ama Koranteng-Kumi in de kloostertuin voor een gesprek over haar initiatief Bloei & Groei.

Ama Koranteng-Kumi is oprichter & directeur van Bloei & Groei (2014), een innovatief en bekroond sociaal project in Amsterdam Zuidoost dat via stadstuinen de veerkracht van bewoners versterkt en sterke wijken bouwt. Ama kreeg in 2019 een vermelding als gamechanger op de Food100 lijst. Vandaag de dag woont en werkt Ama in Antwerpen en Amsterdam.

Bloei & Groei is in 2014 als pionierend buurtinitiatief opgericht voor een alternatieve buurtgerichte aanpak op (mentale) gezondheid, vrouwen empowerment en welbevinden. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een vooruitstrevende organisatie met 6 stadstuinen in Amsterdam Zuidoost en Nieuw-West en gaat het diverse samenwerkingen aan met lokale (welzijns)organisaties, gemeentes en diverse opdrachtgevers. Bloei & Groei creëert vruchtbare grond voor bewoners die zichzelf, hun omgeving en hun buurt willen versterken

Eind 2021 heeft Ama samen met Tinne Langens Mino Artspace in Antwerpen-Dam opgericht. Mino Artspace is een nieuw initiatief voor opkomende kunstenaars en creatives. In de nabije toekomst willen ze daar de eerste Bloei & Groei community daktuin realiseren. www.mino-antwerp.be

Het gesprek over het initiatief van Ama Koranteng-Kumi valt mooi samen met het Plantweekend van Klimplant vzw in de Provinciestraat, waarvan Kunsthal Extra City partner is en een actieve rol in opneemt. Tijdens dit Plantweekend wordt de aanzet gegeven om de Provinciestraat om te toveren van een Street Canyon naar groene vallei door zo veel mogelijk te vergroenen. Bestaande boomvakken worden aangepakt of vergroot waar mogelijk en op diverse plekken in de Provinciestraat zullen geveltuinen, klimplanten en gevelslingers voorzien worden.

Je plaats reserveren voor dit gesprek kan, geheel vrijblijvend, via deze link.

foto's © Sebastiaan Franco / Renate Chede

Taal Nederlands

Periphery 07.05.2021—31.12.2023

Made in X 04.02.2022—29.05.2022

To the Bone 04.02.2022—08.05.2022