Imagining Monuments met Joachim Ben Yakoub, Sayira Maruf (ella vzw), Janine Meijer (moderator), Mashid Mohadjerin en Simone Zeefuik

Over vrouwelijke representatie in de stad van vandaag

21.02.2019, 19:30 — 21:00 Gesprek

Samengesteld door Kunsthal Extra City en Middelheimmuseum

Via een reeks publieke gesprekken en artistieke suggesties denken we samen na over hoe we als stadsbewoners, activisten, academici, opiniemakers en kunstenaars omgaan met de verschillende aspecten van vrouwelijke representatie in monumenten in de publieke ruimte.

Deze derde avond benadert de complexe identiteiten in de superdiverse samenleving vanuit het intersectioneel (kruispunt-)denken; met Joachim Ben Yakoub, Sayira Maruf (ella vzw), Mashid Mohadjerin en Simone Zeefuik, gemodereerd door Janine Meijer.

Joachim Ben Yakoub is verbonden aan de onderzoeksgroepen 'Middle East and North Africa Research Group', 'Studies in Performing Arts & Media', beiden aan UGent, en 'Interpraxis' aan Sint Lucas Antwerpen. Zijn onderzoek situeert zich op het kruispunt van kunsttheorie en postkoloniale kritieken, waaruit hij momenten van revolte in Tunesië en België onderzoekt.

ella vzw - Kenniscentrum Gender en Etniciteit - wil actief werk maken van kruispuntdenken in alle sectoren, in de vrouwenbeweging en in het allochtone middenveld, in onderwijs, sociale sector en welzijnssector.

Mashid Mohadjerin is fotograaf en beeldend kunstenaar. Hoewel migratie en ontheemding centrale thema’s waren in haar werk, richt ze haar lens nu op vrouwen, activisme en verzet. Haar boek ‘Lipstick & Gas Masks’ kwam uit in 2017. Ze werkt momenteel aan een doctoraat in de kunsten aan het KASK in Antwerpen.

Simone Zeefuik is schrijfster en organisator. Haar werk richt zich op representatie, inclusiviteit, ‘Africentred perspectives’, (de)koloniale instituten en de geïllegaliseerde leden van de Zwarte gemeenschappen in Nederland.


Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten rond 'Imagining Monuments'.Taal Nederlands

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Imagining Monuments 24.01.2019—07.03.2019