Homesick Tea Gathering

Tuinwandeling & theeceremonie met Kapinga J. Muela Kabeya en Eline De Clercq

18.05.2024, 16:00 — 17:00 Artistieke interventie

Kapinga J. Muela Kabeya en Eline De Clercq nodigen je met 'Homesick Tea Gathering' uit voor een kopje thee in de kloostertuin van MORPHO en Kunsthal Extra City. Sluit op zaterdag 18 mei aan van 16 tot 17 uur.

Tijdens de bijeenkomst vertellen Kapinga en Eline je over de wilde planten in de Gesamthof, een lesbische tuin. Dit deel van de tuin is een kleine toevluchtsoord voor het wilde leven en is een veilige(re) ruimte voor planten en vogels. De tuin herbergt een interessante combinatie van planten geworteld in historische en lokale ecologieën. Het artistieke duo zal een originele thee creëren door te praten over de reisverhalen van de thee. In de tuin creëren ze zo de smaak van een wereldwijde dialoog en delen ze dit met jou en de andere deelnemers.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

↳ Zaterdag 18 mei van 16:00 tot 17:00
↳ Breng je eigen kostbare kopje mee
↳ In de kloostertuin van MORPHO en Kunsthal Extra City

___

Kapinga J. Muela Kabeya (zij/haar) verkent een veelzijdige praktijk, geworteld in vragen over haar bestaan in een maatschappij die haar vaak over het hoofd ziet. Ze neemt de tijd voor dit onderzoek, en haar creaties bloeien voort uit verkenningen van verbondenheid, voeding, spiritualiteit, rituelen, intimiteit, vrouwelijkheid en identiteit als queer persoon van kleur.

Eline De Clercq (zij/haar) is schilder, onderzoeker en tuinier. Haar praktijk gaat over diversiteit en habitat, bij mensen en in tuinen. Aan de basis van haar praktijk ligt een nieuwsgierigheid naar een meer-dan-mensen verwantschap, Eline legt verbindingen tussen representatie van de LQBTQIA+ gemeenschap en (h)erkenning van planten en ecologische verbindingen. Sinds 2019 verzorgt Eline in de kloostertuin “De Gesamthof, een lesbische tuin", een natuur & kunstproject.

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

20 jaar Kunsthal Extra City 18.05.2024—19.05.2024