Growling as a form of language

Een performance van Shelter of Trust

18.05.2024, 21:00 — 21:15 Performance

Op zaterdag 18 mei neemt Shelter of Trust je mee in de krachtige performance 'Growling as a Form of Language'.

De performance 'Growling as a Form of Language' is geïnspireerd op de black metal cultuur en omarmt zowel de visuele aspecten als de taal, gedeconstrueerd in gevonden materialen en keelklanken. De performance wordt uitgevoerd door Ondřej Doskočil, een beeldend kunstenaar en muzikant die momenteel Shelter of Trust vertegenwoordigt als artist-in-residence bij MORPHO.

Shelter of Trust gebruikt de codes van deze van oorsprong gewelddadige cultuur en maakt er symbolen van bescherming, natuur en collectiviteit van. Geen persoonlijkheidscultussen! De gromtechniek wordt aangeboden als alternatief expressiemiddel voor iedereen die verlegen is, geen woorden heeft, wil ontsnappen aan zichtbaarheid of controle, enzovoort.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 18 mei van 21:00 tot 21:15

↳ In samenwerking met MORPHO en MeetFactory

↳ in Kunsthal Extra City

___

Shelter of Trust is een open artistiek platform opgericht in 2020 in Praag, Tsjechië. In samenwerking met de kunstenaars die ze aantrekken, organiseert Shelter of Trust samenwerkings-tentoonstellingen en -voorstellingen, en neemt deel aan residentie- of educatieve programma's. Ze werken voornamelijk op de gebieden van performance, muziek/geluid en beeldende kunst, of een combinatie daarvan. Het centrale thema van de groep is vertrouwen—leden van deze niet-zo-fictieve gemeenschap zoeken tevergeefs naar vertrouwen in de vervreemde wereld van officiële documenten. Of ze erin slagen een andere, veiligere en meer vertrouwende realiteit te creëren voor zichzelf, elkaar, of degenen die een schuilplaats zoeken, blijft een vraag.


Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

20 jaar Kunsthal Extra City 18.05.2024—19.05.2024