Extra Academy #27: Edwin Deen

19.03.2015, 17:30 — 21:30 Lezing

Extra Academy is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

De spreker op 19 maart is Edwin Deen.

Tijdens Extra Academy zal Edwin Deen niet alleen over zijn werk vertellen, maar ook een aantal experimenten van de performance serie ‘physical experiments live’ uitvoeren, omdat zijn werk veel meer kan zeggen dan hijzelf. ‘physical experiments live’ [https://vimeo.com/113036402] is een doorgaande serie performances waarin hij de 'verborgen natuur' in schijnbaar onnatuurlijke/artificiële door de mens gemaakte dingen exploreert en toont.

Edwin Deen [NL 1980, woont en werkt in Antwerpen, BE] is geïnteresseerd in natuurkundige en culturele processen en het gebruik van dagelijkse voorwerpen en onedele materialen. Middels experimenten en esthetische beelden benadrukt hij dat wat wij doorgaans veronachtzamen op een lichtvoetige en aantrekkelijke, maar belangwekkende wijze.

Deen studeerde in 2009 af aan de Gerrit Rietveld Academie [Amsterdam, NL] en is daar sinds 2011 docent en mentor in het Basisjaar.

Met zijn eindexamenwerk 'Untitled' (2008) en het werk 'Physical Nature - Natuurkundige Natuur' (2009) won hij de 'Art Olive Award 2009'. In 2010 ontving hij de 'Crazy Curators Award' voor 'flatland', een serie van kleine installaties.

Edwin Deen toonde zijn werk in groeps- en solotentoonstellingen in Europa, waaronder Stedelijk Museum Amsterdam [NL], Design Week Milan [IT], House of Arts Bratislava [SK], CCA Warsaw [PL,] Ausstellungsraum Klingental Basel [CH], Nida Art Colony [LT] en Mesdag Collection Den Haag [NL].

Hij was artist-in-residence in Badgast Den Haag [NL], Fundacja Atelier Warsaw [PL] en TAG Den Haag [NL].

https://vimeo.com/113036402

www.edwindeen.nl

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen