Opening Carpetland. Critical Tapestries.

Met een performatief pianoconcert van Myriam El Haïk

27.10.2023, 19:00 — 23:45 Opening

Op vrijdag 27 oktober vieren we de feestelijke opening van Carpetland. Critical Tapestries. De brutaal getitelde groepstentoonstelling daagt uit om voorbij de hype van het bevallige doek te kijken. Je vindt er geen oneindig aanbod aan in massa geproduceerde tapijten, maar een dozijn kunstwerken van kunstenaars die voorbij de puur esthetische kant van textiel en tapijten kijken. Ze stellen kritische vragen over de perceptie en appreciatie van dit medium dat zich situeert tussen ambacht en kunst.

We nodigen je van harte uit om tijdens deze feestelijke opening het werk van maar liefst 11 internationale kunstenaars te ontdekken, wier artistieke praktijk zich afspeelt rond textiel en tapijten. De opening belooft bovendien muzikaal te worden met een performatief pianoconcert van Myriam El Haïk te midden haar installatie PLEASE PATTERNS. Dit werk, dat tijdens de laatste biënnale van Berlijn te zien was, bestaat uit een collectie tapijten en tekeningen en schilderijen van haar hand. Met het concert tracht El Haïk niet alleen de duur van het weven muzikaal te ‘vangen’ maar wil ze ook met haar harmonische klanken de installatie rondom activeren en tot leven wekken.

De avond sluiten we af met een dj-set van Susobrino. De Belgisch-Boliviaanse producer & multi-instrumentalist is op continue verkenning naar zijn muzikale roots. Hierbij beweegt hij zich dichter naar de kerngeluiden van de Afrolatino-ervaring en bouwt hij ritmische bruggen over continenten en eeuwen heen.

HET PROGRAMMA

19:00: publieke opening
20:00: speech
21:00: performatief pianoconcert van Myriam El Haïk
22:00: dj-set met Susobrino


Gratis inkom

__________

Deelnemende kunstenaars: Isa do Rosário, Saiqa Ejaz, Myriam El Haïk, Natalia Nakazawa, David Penny, Golnesa R. Pishkhani, Fátima Rodrigo Gonzales, Hussein Shikha, Jennifer Tee, Margo Veeckman, Monika Žaltauskaitė Grašienė

Curator: Joachim Naudts in samenwerking met Zuzanna Rachowska

Locatie Kunsthal Extra City - Kerk, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Carpetland. Critical Tapestries. 28.10.2023—14.04.2024