‘Lecture For Every One’ - Sarah Vanhee

10.12.2017, 16:00 — 17:00 Lezing

In ‘Lecture For Every One’ wordt een moment gecreëerd - een moment van stilstand, van reflectie, van potentie, het moment vóór de actie, voor de verandering. ‘Lecture For Every One’ is een begin. 'Wij', dat zijn de mogelijkheden die écht open liggen.
(De Morgen, 2013)

‘Lecture For Every One’ is geen voorstelling. Het is een indringer, een geschenk, een vriendelijk virus dat zich in het complexe weefsel van de stad verspreidt. Onuitgenodigd, als een friendly stranger kaapt de kunstenares uiteenlopende bijeenkomsten van mensen – een bedrijfstop, gemeenteraad, wijkcomité, enzovoort – om er een korte lezing te geven.

Met steeds dezelfde performance infiltreert ze in steeds verschillende contexten, vanuit de vraag met welk narratief, in welke taal het mogelijk is om in onze geatomiseerde maatschappij burgers individueel en collectief aan te spreken. En dat op een andere manier dan wetten en regels, eenvoudige politieke boodschappen, mainstream media en reclame. Ze tast af wat het – op dit moment, in deze maatschappij – betekent om mens te zijn en samen te leven – een kwestie waar ieder-één dagelijks mee wordt geconfronteerd.

‘Lecture For Every One’ is een ambitieus kunstproject, een confrontatie met verschillende sferen in de stad, een poging om ‘vrijuit’ te spreken.

Credits
Concept & tekst: Sarah Vanhee
Gemaakt in samenwerking met: Juan Dominguez Rojo, Berno Odo Polzer, Dirk Pauwels & Kristien Van den Brande
Management gastorganisaties & website: Edith Goddeeris / Marika Ingels / Linda Sepp
Performance: Sarah Vanhee
Productie: kunstencentrum CAMPO (Gent)
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts & Frascati Producties (Amsterdam)
Met de steun van: STUK kunstencentrum (Leuven)
Met dank aan: KC BUDA (Kortrijk) & iedereen die hielp LFEO te verspreiden

www.lectureforeveryone.be
Facebook: www.facebook.com/lecture.for.every.one
Twitter: @LforEveryOne

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Extra Citizen 09.09.2017—10.12.2017