Kunsthal Extra City is tijdelijk gesloten. Vanuit het voormalige Dominicanenklooster op de hoofdsite van AAIR zijn we druk in de weer met de realisatie van onze nieuwe tentoonstellings­ruimte. Voorjaar 2021 heropenen we onze deuren op deze nieuwe locatie.

EXTRA INTERACTIE maakt van Kunsthal Extra City een labo-ruimte waar jongeren via actuele beeldende kunst hun burgerschapszin verder ontwikkelen.

EXTRA INTERACTIE is alert en gedurfd, ruw en genuanceerd. Het stimuleert en zet aan tot dialoog. Het wakkert de zin voor initiatief en engagement aan en creëert ruimte voor nieuwe invalshoeken.

EXTRA INTERACTIE toont aan dat actuele kunst ons iets kan vertellen over het leven, onszelf en de wereld.

EXTRA INTERACTIE is een proces. Sinds februari 2019 werken we in een uitdagend participatief traject samen met experten, jongeren en kunstenaars. We delen knowhow, wisselen ervaring uit en bouwen samen aan innovatieve methodes om met kunst en burgerschap aan de slag te gaan.

Vanaf september 2019 is de EXTRA INTERACTIE-kern aan de slag. Tijdens de kern-bijeenkomsten en enkele publieke momenten gaan jongeren in discussie met elkaar en de buitenwereld. Zo kneden zij EXTRA INTERACTIE tot een instrument dat jongeren aanzet tot dialoog over kunst, zichzelf en de wereld die we delen.

De EXTRA INTERACTIE-kern bestaat uit Afifa Benatmane, Soukaïna Bennani, Siham Doolaeghe, Rajae el Yaakoubi, Yousra Kaddouri, Salah Laarousi, Sofie Renap, Nona Sady, Adel Setta, Amber Setta, Achraf Taghelti, Sofie Todts en Khali-sha Wellens.

Het project heeft aandacht voor burgerschapsvorming binnen de eindtermen kunst en cultuur. Het is een samenwerking met BAZZZ en wordt ondersteund door Onderwijs- en Jeugdbeleid van Stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap.


Voor scholen

Voor studenten vanaf de 3de graad bieden we aangepaste interactieve rondleidingen, met een specifieke aandacht voor burgerschap. Wat betekent het vandaag om een burger te zijn? Via kunst gaan we op onderzoek naar de actuele dimensies van burgerschap in onze superdiverse steden. Prijs en duur in onderling overleg.