Stadslabo

We zien onze bezoekers als een rijke en diverse verzameling van kennis en ervaringen. Als mensen de stad maken, wil Kunsthal Extra City de plek zijn waar zij zich welkom voelen, een plaats waar het borrelt van verrijkende contacten tussen stadsbewoners en kunstenaars, leken en kenners. Ons huis in Antwerpen vormt een knooppunt voor (inter)nationale, interculturele en interdisciplinaire samenwerkingen, die via kunst bijdragen aan het begrip van een samenleving in verandering.

Kunsthal Extra City beschikt over een kleine cinema met ongeveer 50 plaatsen en een ruimte waar gastprojecten,lezingen en debatten kunnen plaatsvinden, maar die ook kan gebruikt worden voor workshops door scholen, vergaderingen van buurtverenigingen e.a.

Contacteer ons voor meer informatie over het gebruik van ruimte


Voormalige Wasserij Goossens

Kunsthal Extra City verhuisde in 2013 naar de huidige locatie in Antwerpen-Berchem, in de voormalige industriële Wasserij Goossens. De wasserij was meer dan 75 jaar lang een begrip in de buurt. Het complex reikte van de Ferdinand Coosemansstraat tot de Eikelstraat, met onder andere een zelfwasserij, een droogkuis, een reinigingssupermarkt en een strijkdienst. In 2011 sloot de Wasserij de deuren, maar met Kunsthal Extra City heeft het gebouw een nieuwe bruisende bestemming gevonden, met tentoonstellingsruimten, ateliers, een kleine cinema en een café.

Lees hier meer over de geschiedenis van Wasserij Goossens


Kantoren

We delen onze kantoorruimte met partnerorganisaties Platform 0090, Gagarin, Kunst/Werk en Antwerp Art vzw.


Atelierruimte

Op de bovenste verdieping verhuurt Extra City eenvoudige en betaalbare atelierruimte aan een tiental kunstenaars.